Onpa päässyt taas aika vierähtämään Nolostunut

11.7 käytiin Pietarissa, Nemi & Fox molemmat eh1 eli turha reissu Otsan rypistys Näyttelypaikka oli kamala ja muutenkin kyllästyin venäjän meininkiin ihan täysin.

14.7 piipahdettiin Jussin kanssa Tammerfestissä, hotelli Ilveksessä oli huoneissa mukavat 21 astetta lämmintä. Popedan keikalla olikin sitten ainakin 50 astetta mutta mahtava keikka!

16.7 lähdettiin Leenan kanssa aamulaivalla Balttian näyttelyturneelle. 7 koiraa ahdettuna Vitoon ja lämmintä yli 30 ulkona. Onneksi autossa on ilmastointi, muuten olisi reissu jäänyt tekemättä. Helsingissä oli melkoiset ruuhkat, hyvä ettei myöhästytty laivasta. onneksi muutkin oli samalla tavalla myöhässä ja laiva odotti.

Heti perjantaina oli Pärnussa ykkösryhmän ryhmis. Oltiin ajoissa paikalla ja päästiin varjoon eikä tarvinnut pystyttää telttaa. Nemi sai erin, Dana oli ROP-veteraani sekä BIS2-veteraani, Turbo oli eh2 ja yllätyksestä vastasi Fox, joka oli ainut erin saanut uros ja siis PU1. Se oli lopulta VSP ja VSP-veteraani.

Kuvat on lainattu virolaiselta foorumilta, kuvaajan nimeä en löytänyt.

Fox ja Dana rop-veteraanikehässä.

1279823100_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Dana

1279823076_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yö vietettiin leirintäalueen vierastalossa, hieno paikka joen rannalla. Tosin huoneessa oli sen verran lämmin että oli pakko pitää ovi auki yölläkin.

Lauantaina jatkettiin Pärnun inttinäyttelyllä. Kuuma keli jatkui myös ja teltta oli pakko pystyttää kehän laitaan koska colliet oli ihan peräperää kehässä. Teltassa oli kuuma mutta kuitenkin se tarjosi varjon polttavalta auringolta.

Nemi oli PN2, ROP-juniori ja sai ekan junnusertin!! Dana oli VSP-veteraani, Turbo sai hoon ja jälleen Fox yllätti olemalla VSP sekä ROP-veteraani Hymy Kiitos esittämisavusta, Riikka!

Näyttelyn jälkeen ajettiin Latviaan Kekavaan, josta oli vain parinkymmenen minuutin matka seuraavan päivän näyttelyyn. Yövyimme oikein mukavassa hotellissa kumpikin omassa huoneessa, niin ei tarvinnut häkittää kaikkia koiria.

Ogressakaan ei ollut kehän lähellä varjoa joten teltta pystyyn ja häkit teltan ympärille varjoon. Tosin varjossakin oli 34 astetta lämmintä, koirien olon siedettävänä pitäminen olikin melkoinen operaatio!

Nemi ja Dana olivat ainoat erin saaneet nartut, Nemi oli PN2, ROP-junnu ja sai siis junnusertin myös Latviasta. Dana oli ROP ja ROP-veteraani, Fox PU2 ja VSP-veteraani ja Turbo ROP kera sertin.

Kuumuus ja päälle ryhmäkisojen aikaan tullut ukkonen saivat meidät Leenan kanssa myöhästymään ryhmistä. Emme kuulleet kuin latviankielisiä kuulutuksia ja tuuli ja ukkonen peitti varmaan niistäkin osan. Eka kerran kävi näin ja kehiä on sentään kierretty vuodesta 1992... Ensin harmitti koska ykkösryhmän tuomari oli sama kuin rotukehässä ja hän ihastui Danaan tosi kovin mutta lopuksi oli kuitenkin ehkä parempi ettei Danan tarvinnut enää juosta kahdessa ryhmäkehässä.

Yöksi ajeltiin Pärnun lähelle, oltiin jällleen kumpikin omassa huoneessa. Aamulla ehdittiin tehdä vielä pikaiset ostokset ennen laivaan ajamista.

Dana sai reissusta uusia titteleitäkin: Eestin, Latvian ja Liettuan eli Baltian veteraanimuotovalio. Sillä oli jo ennestään veteraanisertit Latviasta ja Liettuasta mutta tittelit tulivat vasta nyt kun se tuli yhdellä voitolla eestin veteraanivalioksi.

Kiitos Leenalle esittämis- ja muustakin avusta ja matkaseurasta!

 

Ja suruakin on ollut: sain reissuun tiedon että Willyn omistaja Ulla on vakavasti sairaana. Hän olikin sitten nukkunut pois. Osanotto Eskolle ja Ullan lapsille ja ystäville!

Tämä tarkoitti myös sitä että Willy tarvitsi pikaisesti uuden kodin. Tiistaina järjestin töissä keskiviikon vapaaksi ja keskiviikkona sitten Anna-Marin kanssa käytiin hakemassa Willtsu Seinäjoelta. Willylle löytyi uusi kotikin, samalla reissulla vietiin se Sieviin, johon Marke tuli sitä katsomaan ja vei mennessään. Toivottavasti Willy sopeutuu uuteen kotiin, työtä se varmasti vaatii.

1279827351_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tosi rankka oli heti reissun perään tehdä yli tuhannen kilometrin road trip ja vielä kun oli huoli Willystä ja suru siitä uudelleen luopumisesta. Toivotaan parasta Willyn ja Marken yhteiselle taipaleelle!