Itsenäisyyspäivänä hammas oli jo todella kipeä mutta en antanut sen häiritä vaan ajelin ensin Heinolaan kokoukseen ja sit vielä illalla Leenalle kelpie-erkkarin kokoukseen. Kerkesin välillä olla kotona vajaan kaksi tuntia.

Keskiviikkona oli pakko ottaa puhelin kauniiseen käteen ja onneksi sain samalle päivälle päivystysajan. Viisaudenhammas oli pahasti tulehtunut ja se piti poistaa. Torstaina kivut jatkui yhtä pahoina antibioottikuurista huolimatta joten perjantaina piti mennä uudelleen lekuriin. Luunpalanen oli jäänyt kiusaamaan ja ikenessä oli abskessi. Sain lisäksi toisen antioottikuurin. Kipeä niska tykkäsi toooosi huonoa hammaslääkärikäynnistä Otsan rypistys

Perjantaina seurailtiin Pietarin viikonlopun mielenosoitusten takia uutisia ja myös säätiedotuksia ja pähkäiltiin lähteäkö vai ei. Päätettiin sit kuitenkin mennä.

Kolmelta kotoa lähtiessä oli keli muuttunut vähintäänkin mielenkiintoiseksi, Mikkelintietä ajelin maksimissaan kuuttakymppiä kun en nähnyt mitään lumipyryn takia. Lunta oli tiellä varmaan puoli metriä. Soitin jo matkalta Meerille että pitäisikö kääntyä kotiin... ei kuitenkaan käännytty. Retu, Santeri, Turbo ja Nemi kyytiin ja menoksi ja lähdettiin Anitan & shelttien kanssa ajamaan peräkanaa. Osan matkaa keli oli huono mutta onneksi vähän parani kun lähestyttiin Pietaria. Löydettiin paikallekin helposti, mie alan osata lukea Pietarin karttaa aika hyvin Nauru

Ensimmäisenä kehässä oli Retu. Se esiintyi hienosti, meillä alkaa löytyä yhteinen kieli kehässä. Retu voittikin luokan mutta sai vain eh:n. Samaa linjaa jatkui pitkiskehä, suomalaiset ei tälle venakolle kelvanneet vaan hänkin oli niitä joille collien pitää olla hyppyristoppinen, lyhytrunkoinen ja isossa turkissa. Nemi oli eri3 neljän valionartun joukossa. Turbo kuitenkin sai cacibin, oli vsp ja nappasi "Nevski Winner 2011"-tittelin. Muutamalla muullakin miun koiralla on tuo titteli ollut mutten niitä ole käyttänyt. Pitää nyt kai alkaa Kieli ulkona Turbiinilla on nyt kolme cacibia, vain aikacacibin tarvitsee sitten kesällä. Tosin sekin on helmikuun Tallinnaan ilmoitettu...

Nahkojen jälkeen oli shelttien vuoro. Olin luvannut Anitaa autella ja pääsinkin esittämään nuorten luokan nartun paras narttu-kisaan. Tuomari juoksutti shelttejä paljon enemmän kuin collieita! Koitin parhaani mukaan esittää kaunista Emmiä ja kun tuomari tuli miulle sanomaan että number one, loksahti siinä handlerilta suu auki Yllättynyt Anitan avonarttu tuli toiseksi. Roppikehään vaihdettiin niin että mie vein Niilon ja Anita Emmin ja Niilo oli rop!

Anita jäi yöksi Pietariin ja myö Meerin kanssa suunnattiin kotia kohti. Reittivalinta ei ollut ihan paras, ruuhkaa oli tajuttomasti vaikka ainahan suurkaupungissa on ruuhkia. En tiedä sit vaikuttiko mielenosoitukset asiaan. Selvittiin kuitenkin rajalle ja rajan yli vallan sukkelasti ja todettiin siinä että jätetään sunnuntain näyttely väliin. Turbo ei enää mitään sieltä tarvitse ja epäiltiin että tuomari varmaan haluaa erinäköisiä pitkäkarvaisia kuin nämä meidän. Ja kun siellä tänäänkin olleelta Merjalta kyselin niin oikein arvattiin.

Sain siis jäädä potemaan kotiin kaikessa rauhassa, poski on kipeä vieläkin ja niska tietysti myös. Käsikin on tönkkö kun laitoin koiria ja raahasin kamoja. No onneksi nyt on taukoa, seuraavan kerran vasta helmikuussa Tallinnaan.

---------------------------------------------------------------------------------------

Ai niin, meinasi unohtua nuo kuvat. Alla Retu ja Nemi Messarissa, kiitos kuvista Jorma!

1323607729_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1323607678_img-d41d8cd98f00b204e9800998e