Leirille lähtöä jouduin siirtämään perjantaista lauantai-aamuun kun ajaminen oli järjettömän tuskaista perjantaina. Extra-annos lääkkeitä nassuun niin kykenin starttaamaan lauantaina klo 05.00 kohti Hollolaa.

Lauantaina aikataulu vähän mätti, oltiin reilu 8 tuntia metsässä ilman että käytiin välillä syömässä, jäi siis kaksi lämmintä ruokaa välistä indecision Välimatka oli sen verran pitkä ettei oikeasti olisi ollut järkeä lähteä ajelemaan edestakaisin vaikka aikaa olisi  ollutkin.

Turbolle sain paljon hyviä vinkkejä, jostain syystä se ei ollut vaan yhtään miun hallinnassa tuolla. Liekö syynä vieras paikka ja vieraat maalimiehet, eka treeni oli tietyllä tapaa meille hyvin kokeenomainen. Ilmaisua pitää taas alkaa vahvistaa, vieraassa paikassa ei ollut kovin jatkuvaa vaan turhia taukoja tuli paljon. Ohjaaja on tässä kyllä tasan varmasti se heikoin lenkki, koira osaisi mutta tumpelo ohjaaja säheltää ja höpöttää eikä muista edetä no Tosi hankalassa maastossa oli lauantai-aamupäivän harjoitus mutta ei se koiria haitannut.
Viggo piti hauskaa ihan koko rahan edestä, sille otettiin peräänajoja ja pari haamua. Kouluttajan mielestä ilmeisesti ihan lupaava haku/pelastuskoiran alku.

Jännä oli huomata miten eri tavalla eri paikoissa treenataan ja samoille treeneille on monia nimityksiä. Piti ihan varmistaa että tätäkö tarkoitat ettei mene pieleen!

Eilen oltiin Turbon kanssa raunioilla, taisi olla eka kerta tänä vuonna... Ensin se ei muka muistanut mitä tehdään kun löydetään ukko kun oli piilot kiinni. No pienellä avustuksella tuli ilmaisu ja sitten se kävi ilmaisemassa yhden häiriöhenkilön... Loput kaksi meni sitten ok. Kokeilin eka kertaa loppua kohti paranevaa palkkaa, saa nähdä saako Turbiini siitä ajan mittaan lisää vauhtia.

Romaniaan lähtö lähestyy, päätin ottaa Turbonkin sinne mukaan vaikka kolmen koiran kanssa reissaaminen onkin rasittavaa. Menomatka Ruotsin kautta, yöpymiset on varattu Saksan Schweriniin ja Bratislavaan. Poistulo Via Baltican kautta mutta yöpymisiä en ole varannut vielä. Fox menee hoitolaan osaksi aikaa ja Jani hakee sen sieltä pois ja hoitaa sitten loppuajan.